Opening expositie Fort Pampus

Kunst voor Pampus

Op zaterdag is de opening van de expositie Kunst voor Pampus geweest. Iedere kunstenaar mocht 10 gasten uitnodigen, dit omdat het aantal plaatsen op de veerboot beperkt is. Iedereen die we gevraagd hebben reageerde enthousiast, een enkele teleurgesteld omdat ze al een andere afspraak op deze dag hadden. Leuk om je gasten te begroeten terwijl ze van de boot komen, heeft iets bijzonders. Na de officiele opening, met het hijzen van een Kunst voor Pampus vlag en het luisteren naar een shantikoor, mochten we met onze gasten door het fort dwalen om de tentoonstelling te laten zien.

Eerst hebben we Galaxy laten zien, deze staat in het nieuwe gedeelte, de Fort Experience. De lege keukenruimte past zo perfect, is een genoegen om dit lichtobject in zo'n bijzondere ruimte te kunnen tentoonstellen. De Strijder, het Kind en de Vogel hangt helemaal aan de andere kant van het fort, dus eerst nog een aantal andere objecten bekeken. Toen was het tijd om ons te laven aan alle bewondering van onze gasten. Dat is de beloning, geloof ik, dit enthousiasme van anderen voor iets dat wij gecreeerd hebben.

De rechte rijen van ledjes werden soms onderbroken door eentje die uit de pas hing. Bij nader onderzoek blijkt er een factor te zijn waar we geen rekening mee hebben gehouden, de spinnen. Ze gebruiken de veren als aanhechtingspunt voor hun spinneweb en trekken daarmee het ledje uit het gelid. We zijn benieuwd wat het effect van anderhalve maand daar hangen is. De zwaluwen lijken tot nu toe geen last van de verandering te hebben, gelukkig.

10 September 2011
uploads/images/P1010895_kl.jpg
het is een prachtig lichtobject geworden